Champignon roomsaus met spekjes en geraspte kaas

Champignon roomsaus met spekjes en geraspte kaas

Smulweb imageSmulweb

Deze champignon roomsaus is heerlijk romig en vol van smaak door de combinatie van smeuïge kaas en hartige spekjes. De saus is snel en makkelijk te maken en perfect om ieder gerecht naar een hoger niveau te tillen.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Vloeibare margarine
  • 900 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Champignon roomsaus met spekjes en geraspte kaas op tafel.

  1. Snijd de champignons in plakjes. Zet de plakjes afgedekt in de koelkast.
  2. Laat in de grote wokpan de boter langzaam smelten (niet bakken). Voeg de bloem toe en roer goed door.
  3. Voeg stukje bij beetje het water toe en blijf goed roeren. Als de saus glad is, voeg dan verkruimelde bouillonblokjes toe en blijf roeren totdat alles goed is opgenomen.
  4. Zet de saus nu op het kleinste vuur en blijf af en toe roeren.
  5. Bak de champignons in een klein beetje boter in de kleine wokpan totdat ze gaar zijn. Voeg de champignons inclusief het vocht toe aan de saus en blijf af en toe roeren.
  6. Bak de spekjes in de kleine wokpan langzaam uit. Voeg de spekjes zonder het spekvet toe aan de saus en blijf af en toe roeren.
  7. Voeg de geraspte kaas toe en roer net zolang totdat het één smeuïg geheel is geworden. Neem rustig de tijd om de saus op goede dikte te krijgen door af en toe te roeren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas