Nasi kuning (koening)

Nasi kuning (koening)

Smulweb imageSmulweb

Maak deze traditionele nasi met koenjit, sereh, en djeroek poeroet. Serveer met reepjes omelet, sambal goreng tempé, gebakken teri, gekookte eieren, lombok, komkommer, gebakken uitjes of fruitjes voor een feestelijke touch. Geniet van deze heerlijke nasi kuning!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Sereh / Citroengras

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Nasi kuning (koening) op tafel.

  1. Was de rijst goed.
  2. Los de santen op in ca 6 dl water (de hoeveelheid water, die 2 cm boven de rijst staat bij het koken), voeg hieraan de koenjit, de sereh stengel, djeroek poeroetblaadjes en zout toe.
  3. Kook de rijst in de santenoplossing en stoom hem gaar in de rijststoompan.
  4. Serveer bij de nasi kuning: reepjes omelet, sambal goreng tempé, gebakken teri (kleine gedroogde visjes), sambal boeboek, fijngesneden lombok, schijfjes komkommer, gebakken uitjes of fruitjes.
  5. Om het geheel een feestelijk tintje te geven: stamp in een Chinese soepkom wat nasi kuning vast tot aan de rand en draai de kom om, op een bord.
  6. Strooi op de bovenkant wat sambal boeboek, gesneden lombok en gebakken uitjes.
  7. Leg eromheen de sambal goreng tempé, de teri, reepjes omelet en schijfjes komkommer.
  8. Teri koopt u bij de Indonesische toko, evenals de sambal boeboek.
  9. Verwijder voor het serveren de in de nasi kuning meegekookte kruiden.
  10. Serveer nasi kuning altijd zonder sajoer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst