- 1 Sereh / Citroengras
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Nasi kuning (koening) op tafel.
- Was de rijst goed.
- Los de santen op in ca 6 dl water (de hoeveelheid water, die 2 cm boven de rijst staat bij het koken), voeg hieraan de koenjit, de sereh stengel, djeroek poeroetblaadjes en zout toe.
- Kook de rijst in de santenoplossing en stoom hem gaar in de rijststoompan.
- Serveer bij de nasi kuning: reepjes omelet, sambal goreng tempé, gebakken teri (kleine gedroogde visjes), sambal boeboek, fijngesneden lombok, schijfjes komkommer, gebakken uitjes of fruitjes.
- Om het geheel een feestelijk tintje te geven: stamp in een Chinese soepkom wat nasi kuning vast tot aan de rand en draai de kom om, op een bord.
- Strooi op de bovenkant wat sambal boeboek, gesneden lombok en gebakken uitjes.
- Leg eromheen de sambal goreng tempé, de teri, reepjes omelet en schijfjes komkommer.
- Teri koopt u bij de Indonesische toko, evenals de sambal boeboek.
- Verwijder voor het serveren de in de nasi kuning meegekookte kruiden.
- Serveer nasi kuning altijd zonder sajoer.