Cranberry upsidedown cake

Cranberry upsidedown cake

Smulweb imageSmulweb

Sinterklaas is voorbij, maar met deze Cranberry Upsidedown cake geniet je nog van een heerlijk kruidig zoete lekkernij. De cake heeft een lekkere friszure bite van cranberry's en is perfect als toetje bij een Sinterklaasdiner of een kopje koffie.

15 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Speculaaskruiden
  • 250 g Gedroogde cranberry's

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Cranberry upsidedown cake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een springvorm in (20 cmØ).
  2. Klop de boter romig.
  3. Mix 200 g witte basterdsuiker en 1 tl koek- en speculaaskruiden erdoor.
  4. Voeg 1 voor 1 de eieren toe.
  5. Mix lepel voor lepel het zelfrijzend bakmeel erdoor en voeg zout toe.
  6. Meng 100 g basterdsuiker met 1 tl koek- en speculaaskruiden. Verspreid dit mengsel over de bodem van de ingevette springvorm.
  7. Verdeel cranberry's over de suikerlaag en schep het cakebeslag erover.
  8. Bak de cake gedurende 60-75 minuten gaar.
  9. Laat de cake kort afkoelen en stort deze op een taartschaal zodat hij niet vastkleeft aan het bakblik.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Cranberries Cake