Peynirli bohca zijn heerlijke broodjes met kaasvulling

Peynirli bohca zijn heerlijke broodjes met kaasvulling

Smulweb imageSmulweb

Peynirli bohca zijn heerlijke broodjes met kaasvulling. Deeg van meel, gist, zout, water en melk gerold in bolletjes met op elke lap boter gesmeerd. Het geheel gevuld met kaas, peterselie en eiwit, opgerold en gebakken tot goudbruin.

45 min bereiden

ontbijt

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Peynirli bohca zijn heerlijke broodjes met kaasvulling op tafel.

  1. Vul een pan met melk en plaats de pan op het vuur. Haal de pan van het vuur wanneer de inhoud lauw is geworden (dit duurt ongeveer 1 minuut).
  2. Voeg meel, gist, zout, water en melk toe aan een kom en kneed dit tot een deeg. Laat het deeg nu 15 minuten rijzen.
  3. Prak in een aparte kom de kaas, peterselie en alleen het eiwit van de eieren. Bewaar het eigeel in een apart kommetje voor later.
  4. Maak 12 bolletjes van het deeg en rol elk bolletje uit totdat het 20 cm lang is. Smeer boter op iedere uitgerolde lap deeg.
  5. Plaats nu zes uitgerolde lapjes op elkaar (alleen op de laatste hoeft geen boter te worden gesmeerd). Rol de stapel van deeglapjes uit tot één grote lap.
  6. Verspreid de kaasvulling over het deeg. Rol het deeg op van de ene zijde naar de andere zijde. Snijd de rol in stukjes. Knijp de open uiteinden van de deegbolletjes dicht en leg ze op een bakplaat.
  7. Voeg zonnebloemolie toe aan het eigeel en smeer dit mengsel met een kwast op de bolletjes. Laat de bolletjes nu nog eens 15 minuten rusten (zodat ze kunnen rijzen).
  8. Verwarm de oven voor op 220 graden en doe de bakplaat in de oven. Bak de bolletjes gedurende 15 minuten.
  9. Herhaal het bovenstaande voor de overige 6 bolletjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Ei