Surinaamse roti met kip

Surinaamse roti met kip

Smulweb imageSmulweb

Surinaamse roti met kip gevuld met masala kruiden, aardappelen, kip en kouseband. Serveer het in de hand of met mes en vork. Optioneel, maak het gerecht vegetarisch door de kip weg te laten en voeg extra groenten toe. Warm de roti vellen op in de pan of in de magnetron.

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Kouseband
  • 1 Madame Jeanette Peper

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Surinaamse roti met kip op tafel.

  1. Snipper de ui en de knoflooktenen en fruit deze even aan in wokolie.
  2. Snijd de kip in middelgrote stukken en bak deze aan.
  3. Haal de uien en knoflook uit de pan en voeg de aardappels toe. Bak alles even goed aan en voeg de scheppen masala kruiden toe. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Voeg als laatste de madame jeanette peper toe.
  4. Blijf ondertussen de bouillon toevoegen totdat de aardappels gaar zijn. Voeg de kouseband 15 minuten voor het einde toe en kook ondertussen de eieren hard.
  5. Pel de eieren en bak ze bruin.
  6. Warm de roti vellen op in de pan of in de magnetron.
  7. Serveer de ingrediënten op de roti vellen en eet met de handen of met mes en vork.
  8. Optioneel: maak het gerecht vegetarisch door de kip weg te laten en extra groenten toe te voegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Surinaams Gevogelte Noedels Roti Surinaamse bami