- 0.5 maiskip
Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Cary ga op tafel.
- Hak de maiskip in stukjes, marineer het met koenjit, kerriepoeder en 1 theelepel zout. Zet de marinade een kwartier in de koelkast.
- Schil de aardappels en snijd ze in vier stukjes van ongeveer 2 cm².
- Schil de winterpeen en snijd deze in stukjes van ongeveer 2 cm².
- Pel de ui en snijd deze in de lengte in 6 stukjes.
- Snijd de bosuitjes in stukjes.
- Platsla de sereh stengels met de platte kant van het hakmes en leg er een knoop in.
- Verhit de zonnebloemolie gedurende 30 seconden op middelhoog vuur.
- Fruit de rode currypasta gedurende 2 minuten.
- Voeg de gemarineerde maiskipstukjes, sereh en laurierbladen toe en bak ze gedurende 5 minuten.
- Voeg melk en kokosmelk toe en kook op middelhoog vuur gedurende 10 minuten.
- Voeg de aardappels en winterpeen toe en kook nog eens 10 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de stukjes bosui en ui toe.
- Breng de soep op smaak met zout en suiker.