De 200 procent appel appeltaart

De 200 procent appel appeltaart

Smulweb imageSmulweb

Deze 200% appel appeltaart is het wachten waard! 6 grote appels worden volledig kapot gekookt en daarna in een zeef uitgelekt, waarna er van het lekvocht een gelei voor de bedekking van de taart gemaakt wordt. De cake wordt op een bijzondere manier gevormd en er wordt geen suikermengsel of deegvlechtje gebruikt. Dit resulteert in een zoetzure smaakexplosie waar je zeker voor terug komt!

120 min bereiden

tussendoortje

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 23 stappen deze heerlijke De 200 procent appel appeltaart op tafel.

  1. Neem 6 grote appels. Indien gewenst: schil ze, als je dat hygiënischer vindt. Voor het recept hoeft het niet.
  2. Snij ze in stukken (klokhuis verwijderen is niet nodig).
  3. Doe alle stukken in een pan met een klein laagje water. Voeg het kaneelstokje toe en breng alles aan de kook.
  4. Laat minstens een half uur koken tot de appels volledig kapotgekookt zijn.
  5. Druk alle appels nog even goed kapot met een lepel.
  6. Laat de gekookte appels in een grote zeef uitlekken boven een pan. Dit kost tenminste 4 uur.
  7. Aan het einde zou je zo'n 300 ml sap in de pan moeten hebben. Dit heb je nodig om de gelei voor de bedekking van de taart te maken.
  8. Maak een taartbodem op de manier zoals je in het standaardrecept vindt (in Wannées kookboek of op de achterkant van het pak). Dus met tarwebloem, ei, suiker, roomboter, rijsmiddel. Echter, er zijn een paar verschillen.
  9. Je schilt 4 appels en snijdt ze in partjes (klokhuis verwijderen). Deze partjes steek je rechtop in het deeg en je vormt op die manier een nette kring. Afhankelijk van de afmeting van de partjes worden het meerdere kringen in elkaar, waarbij de hele bovenkant van de taart bedekt moet zijn.
  10. Je maakt geen mengseltje met suiker en kaneel. Je gebruikt de appels naturel.
  11. Je bedekt de appels niet met een vlechtwerkje van deeg.
  12. Je gebruikt alle deeg voor de bodem en zorgt voor goed opstaande randen.
  13. Tijdens het bakken moet de taart afgedekt worden met aluminiumfolie om te zorgen dat de rechtopstaande appelpartjes niet verbranden.
  14. Verleng de baktijd van de taart met tien minuten (waarmee het een uur wordt) om het feit dat hij is afgedekt met folie te compenseren.
  15. Wanneer de baktijd voorbij is, haal je de taart voorzichtig uit de oven. Haal de pan tevoorschijn waarboven de gekookte appels uitgelekt hebben. Dan volgt de afwerking.
  16. Gebruik van het lekvocht 300 ml.
  17. Breng het vocht aan de kook
  18. zodra het kookt, voeg je de geleisuiker toe.
  19. Laat het geheel drie minuten flink koken en draai dan het vuur uit.
  20. Laat de pan afkoelen, het sap verandert langzaam in dikke gelei. Elke paar minuten even roeren.
  21. Strooi wat kaneel over de taart.
  22. Als de gelei dik begint te worden maar nog wel goed geschonken kan worden, giet je hem over de taart.
  23. Nu moet het geheel nog afkoelen en de gelei opstijven. Dat duurt een paar uur. Kortom: je moet veel geduld hebben voor deze taart, maar het eindresultaat is een zoetzure smaakexplosie die zijn gelijke niet kent.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart