- 300 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 18 stappen deze heerlijke Iskender op tafel.
- van het vlees voor Iskender:
- Snijd het vlees in dunne plakjes.
- Snijd de ui in kleine stukjes.
- Verhit zonnebloemolie in een pan op hoog vuur en voeg de ui en pepers toe. Meng goed.
- Voeg het vlees toe en roer tot het vocht loskomt. Voeg 2 theelepels zout en peper toe. Roer goed.
- Doe de deksel op de pan en laat het vlees een uur gaar worden op laag vuur. Roer om de 10 minuten. Bereiding broodjes van Iskender:
- Snijd een halve pide in kleine stukjes.
- Leg de stukjes in de oven (200 graden) met olijfolie voor een knapperige textuur. Bereiding tomatensausje voor Iskender:
- Doe de tomaten in een pan met water en breng aan de kook om van de schil te ontdoen.
- Pel en snijd de tomaten.
- Verhit olijfolie in een andere pan en voeg de gesneden tomaten toe. Voeg tomatenpuree en water toe.
- Zet het vuur laag en voeg de blaadjes munt toe. Bereiding van het yoghurtsausje voor Iskender:
- Snijd de knoflook fijn en meng met Turkse yoghurt. Roer goed. Bereiding van de botersaus voor Iskender:
- Smelt de boter in een pan en voeg de tomatensaus toe. Bereiding van het gerecht Iskender:
- Leg de broodjes op een bord.
- Giet yoghurtsaus over de broodjes en hier overheen de tomatensaus.
- Schep het vlees in het midden en schenk de botersaus eroverheen.
- Garneer met peterselie, (gegrilde) plakjes tomaat en gegrilde groene Turkse peper.