Iskender

Iskender

Smulweb imageSmulweb

Iskender, een traditioneel Turks gerecht, bestaande uit knapperige broodjes, dun gesneden en gekruid lamsvlees, gegaard in een smaakvol tomatensausje en overgoten met boter. En als je dacht dat dat nog niet genoeg was, is er ook nog eens een heerlijk yoghurtsausje bij. Een verwennerij voor je smaakpapillen!

60 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 18 stappen deze heerlijke Iskender op tafel.

  1. van het vlees voor Iskender:
  2. Snijd het vlees in dunne plakjes.
  3. Snijd de ui in kleine stukjes.
  4. Verhit zonnebloemolie in een pan op hoog vuur en voeg de ui en pepers toe. Meng goed.
  5. Voeg het vlees toe en roer tot het vocht loskomt. Voeg 2 theelepels zout en peper toe. Roer goed.
  6. Doe de deksel op de pan en laat het vlees een uur gaar worden op laag vuur. Roer om de 10 minuten. Bereiding broodjes van Iskender:
  7. Snijd een halve pide in kleine stukjes.
  8. Leg de stukjes in de oven (200 graden) met olijfolie voor een knapperige textuur. Bereiding tomatensausje voor Iskender:
  9. Doe de tomaten in een pan met water en breng aan de kook om van de schil te ontdoen.
  10. Pel en snijd de tomaten.
  11. Verhit olijfolie in een andere pan en voeg de gesneden tomaten toe. Voeg tomatenpuree en water toe.
  12. Zet het vuur laag en voeg de blaadjes munt toe. Bereiding van het yoghurtsausje voor Iskender:
  13. Snijd de knoflook fijn en meng met Turkse yoghurt. Roer goed. Bereiding van de botersaus voor Iskender:
  14. Smelt de boter in een pan en voeg de tomatensaus toe. Bereiding van het gerecht Iskender:
  15. Leg de broodjes op een bord.
  16. Giet yoghurtsaus over de broodjes en hier overheen de tomatensaus.
  17. Schep het vlees in het midden en schenk de botersaus eroverheen.
  18. Garneer met peterselie, (gegrilde) plakjes tomaat en gegrilde groene Turkse peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen Desserts