Auberginekaviaar

Auberginekaviaar

Smulweb imageSmulweb

De auberginekaviaar smaakt verrukkelijk en is ook nog eens heel eenvoudig te maken. Prik gaatjes in de aubergines, rooster ze in de oven en meng ze met heerlijke kruiden. Dippen met Marokkaans of Turks brood en eet smakelijk!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Auberginekaviaar op tafel.

  1. Verhit de oven voor op 200 graden.
  2. Prik gaatjes rondom in de aubergines en rooster ze 20-30 minuten op een bakplaat totdat het vel begint te rimpelen. Draai ze tijdens het roosteren af en toe om.
  3. Snijd de aubergines in de lengte open en haal het zachte vruchtvlees er met een lepel uit.
  4. Doe het vruchtvlees in een keukenmachine en voeg er alle overige ingrediënten behalve de olijfolie aan toe.
  5. Mix alles totdat het een dikke massa is en giet er dan beetje bij beetje de olijfolie aan toe zodat je een crèmige massa krijgt.
  6. Voeg evt. nog wat zout en/of peper toe en serveer de "kaviaar" met wat Marokkaans of Turks brood.
  7. Versier evt. met wat ontpitte zwarte olijven en een blaadje koriander.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch