- 15 g Tex-Mex geraspte kaas
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Pasta met pompoen op tafel.
- Schil de pompoen en verwijder de zaden. Snijd hem in blokjes van ongeveer 1 cm. Snijd ook de tomaat in grotere stukjes en bewaar de zaden.
- Voeg een scheut olijfolie toe aan de koekenpan en pers daar de knoflook in. Verwarm de olie en voeg de pompoenblokjes toe. Breng op smaak met zout, peper en knoflookpoeder. Dek af en laat 20 minuten sudderen op laag vuur, af en toe roeren tot de pompoen gaar is.
- Breng een pan water aan de kook. Voeg een scheut olijfolie toe en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg na ongeveer 20 minuten de tomaten en zaadjes toe aan de pompoen. Laat dit 5 minuten sudderen op middelhoog vuur en voeg dan een bakje kruidenkaas toe. Meng goed en blijf 5 tot 10 minuten roeren.
- Giet de pasta af en verdeel over borden. Schep het pompoenmengsel eroverheen en garneer met wat geraspte kaas.