Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Hartige groente taart

Hartige groente taart

smulweb badge smulweb

Deze hartige groentetaart is perfect voor elke gelegenheid. Gevuld met een mix van groenten en hamblokjes in combinatie met een romig beslag in een heerlijke bladerdeeg. Serveer met een lekkere salade en geniet!

60 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 360 g Koopmans Hartige Taartdeeg met Bakkersgist 10 Plakjes 450g
  • 4 Scharreleieren M
  • 125 g Crème Fraîche
  • 1 el Geraspte Kaas Belegen 30+
  • 3 el Tarwebloem
  • 3 Uien
  • 1 Rode paprika
  • 1 Courgette
  • 2 Wortel
  • 250 g Champignons
  • 150 g Hamblokjes
  • 1 tl Italiaanse kruiden gedroogd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper zwart

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige groente taart op tafel.

  1. Ontdooi het bladerdeeg. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in.
  2. Pel de uien, was de courgette en paprika, borstel de champignons en schraap de wortels. Snijd de groenten in kleine stukjes. Verwarm olie in de wok en bak de uien aan. Voeg vervolgens de overige groenten toe. Voeg als laatste de hamblokjes hierbij.
  3. Klop in een grote kom de eieren los. Voeg hier drie lepels bloem bij en roer dit even door. Voeg de crème fraiche toe en meng dit ook door het beslag. Strooi vervolgens de kruiden in het beslag en roer deze er ook door. Voeg tot slot de geraspte kaas toe en meng deze door het beslag.
  4. Giet overtollig vocht uit het groentemengsel, bijvoorbeeld met behulp van een zeef. Roer het uitgelekte groentemengesel door het beslag. Bekleed de bakvorm met het deeg en zorg ervoor dat de rand hoog genoeg is en druk de plakjes goed aan elkaar.
  5. Giet het groentebeslag in de bakvorm. Als de deegrand te hoog is, rol of vouw deze dan een beetje naar binnen zodat er na het bakken een krokante rand ontstaat. Strooi een beetje geraspte kaas over de taart.
  6. Bak de taart in 45 minuten gaar op 180ºC. Laat de taart even afkoelen voordat je deze aansnijdt. Serveer de taart met een lekkere salade. Tips: • Ontdooi het deeg door de plakjes uit te spreiden over het aanrecht. Haal de folie hierbij ook van de plakjes af. • Sommige groenten geven veel vocht af. Als er veel vocht in je groentemengsel zit, kun je dit afgieten. Ook kun je hiervoor een zeef gebruiken. Schep 2 flinke lepels groentemengsel in de zeef, druk met de bolle kant van een grote lepel het vocht eruit en voeg de vochtarme groente toe aan het beslag. Herhaal dit tot de wok met het groentemengsel leeg is. • Als je geen zin (of tijd) hebt om veel groente te snijden, kun je ook voorgesneden groenten nemen, zoals een macaroni of spaghettipakket. • Voor 2 personen kun je een kleinere bakvorm nemen. Je kunt ook twee stukken taart invriezen nadat deze zijn afgekoeld. Handig voor als je een keer makkelijk wilt.