Ovenschotel aardappel-tomaat in bolognesesaus

Ovenschotel aardappel-tomaat in bolognesesaus

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel met aardappels en tomaten in gehaktsaus. Bestrooid met kaas en gegratineerd. Een maaltijd waar je van blijft eten!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Ovenschotel aardappel-tomaat in bolognesesaus op tafel.

  1. Maak uien en knoflook schoon en hak ze fijn. Verhit olie in een pan en bak ze tot ze glazig zijn. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  2. Voeg de tomaten uit blik toe en maak ze klein met de staafmixer. Blus het gehaktmengsel hiermee af. Breng het mengsel op smaak met witte peper, zout, oregano en cayennepeper. Proef en voeg meer cayennepeper toe voor een pittigere saus.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in dunne stukjes, partjes of halve plakjes. Leg ze in een ingevette ovenschaal en bestrooi met zout. Snijd de cherrytomaten in plakjes en leg ze op de aardappels. Bedek alles met de gehaktsaus en besprenkel met crème fraîche. Bedek met geraspte kaas.
  4. Zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden (hete lucht) en bak gedurende 50-55 minuten tot het gaar is. Garneer met fijn gesnipperde verse peterselie en smullen!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Sauzen