Luchtige witte chocolademousse met amarene kersen

Luchtige witte chocolademousse met amarene kersen

Smulweb imageSmulweb

Proef de hemel met deze luchtige witte chocolademousse met amarene kersen en Amerettini koekjes. Volg de eenvoudige instructies, zet de glazen in de koelkast en geniet van een dessert waar de engelen van zingen.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 4 Amaretti

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Luchtige witte chocolademousse met amarene kersen op tafel.

  1. Zet een glazen kom in een pan met heet water, de kom mag het water niet raken.
  2. Snij of breek de chocola in stukjes en doe het samen met 50 ml slagroom in de kom.
  3. Roer af en toe en als de chocola bijna gesmolten is haal je de schaal van het vuur af.
  4. Neem een schone vetvrije schaal om het eiwit in te kloppen. (druppel wat azijn op keukenpapier en haal door de schaal, weet je zeker dat hij vetvrij is)
  5. Klop het eiwit en voeg beetje bij beetje de suiker toe totdat het stijf is.
  6. Klop in andere kom de slagroom lobbig.
  7. Spatel eerst de lobbige slagroom door de licht afgekoelde chocolade en spatel er dan het eiwit voorzichtig door.
  8. Doe onderin glazen wat Amarene kersen zodat de bodem bedekt is en lepel er wat sap overheen.
  9. Giet of lepel de mousse in de glazen.
  10. Zet ze nu in de koelkast om op te stijven (minstens 2-3 uur)
  11. ik heb ze een hele nacht op laten stijven.
  12. Ben je bijna klaar om het nagerecht op te eten?
  13. Verkruimel wat Amerettini koekjes en strooi ze bovenop het glas.
  14. Smullen maar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts