- 4 Amaretti
Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Luchtige witte chocolademousse met amarene kersen op tafel.
- Zet een glazen kom in een pan met heet water, de kom mag het water niet raken.
- Snij of breek de chocola in stukjes en doe het samen met 50 ml slagroom in de kom.
- Roer af en toe en als de chocola bijna gesmolten is haal je de schaal van het vuur af.
- Neem een schone vetvrije schaal om het eiwit in te kloppen. (druppel wat azijn op keukenpapier en haal door de schaal, weet je zeker dat hij vetvrij is)
- Klop het eiwit en voeg beetje bij beetje de suiker toe totdat het stijf is.
- Klop in andere kom de slagroom lobbig.
- Spatel eerst de lobbige slagroom door de licht afgekoelde chocolade en spatel er dan het eiwit voorzichtig door.
- Doe onderin glazen wat Amarene kersen zodat de bodem bedekt is en lepel er wat sap overheen.
- Giet of lepel de mousse in de glazen.
- Zet ze nu in de koelkast om op te stijven (minstens 2-3 uur)
- ik heb ze een hele nacht op laten stijven.
- Ben je bijna klaar om het nagerecht op te eten?
- Verkruimel wat Amerettini koekjes en strooi ze bovenop het glas.
- Smullen maar.