Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Cordon bleu van verse zalmfilet lekker anders op tafel.
- Controleer de zalmfilets op graten en verwijder ze. Neem vooral dikke zalmfilets, hoe dikker, hoe beter. Snijd ze dan open (niet doorsnijden) en klap ze uit. Kruid ze met zout en kerriepoeder.
- Neem een pan en fruit sjalotten en knoflook aan in hete olie. Voeg de verse bladspinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout en laat uitlekken.
- Leg een plakje kaas op de opengeklapte zalmfilet, schep er het spinaziemengsel op en dek af met nog een plakje kaas. Vouw de filet nu dicht en zet vast met een prikker.
- Haal de gevulde zalmfilets achtereenvolgens door het bloem, het eimengsel en 2x door het paneermeel.
- Doe boter en olijfolie in een pan en bak de zalmfilets in 5 minuten per kant goudbruin en gaar.
- Serveer de zalmfilets en geniet ervan! Kooktip: Neem ook eens feta kaas, dat gaat ook erg goed met spinazie.