Heerlijke gehakt cordon bleu met kruiden-roomsaus

Heerlijke gehakt cordon bleu met kruiden-roomsaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke gehakt cordon bleu's met kruiden-roomsaus. Gebruik een mengsel van rund- en varkensgehakt, ui, knoflook en overige specerijen voor de smaakvolle gehaktlaag. Serveer de smakelijke saus, gemaakt met runderbouillon en roomkaas met kruiden, apart om over de gehakt cordon bleu's te gieten. Varieer met vleeswaren zoals bacon, katenspek, ontbijtspek of salami.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Heerlijke gehakt cordon bleu met kruiden-roomsaus op tafel.

  1. Week het brood in de melk. Doe gehakt in een schaal en meng met de ui, knoflook, mosterd, ei en overige specerijen. Kneed het doorweekte brood erdoor. Zo wordt het lekker mals. Kneed er 8 platte hamburgers van.
  2. Plakken kaas en ham halveren en op een schijf gehakt leggen. Leg er een tweede schijf gehakt op en druk goed aan, vooral aan de randen!
  3. Doe wat olie en boter in een pan en braad de gehakt cordon bleu's alle vier in ongeveer 15-20 minuten bruin en gaar.
  4. Maak dan de saus. Verwarm runderbouillon, voeg slagroom toe, laat koken en laat roomkaas met kruiden smelten en door elkaar mengen. Nu heb je een hemels sausje.
  5. Serveer de saus apart bij de gehakt cordon bleu's. Kooktip: varieer ook eens met vleeswaren, neem bacon, katenspek, ontbijtspek of een plakje salami. Smullen maar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Cordon bleu