Ny salted chocolate caramel cheesecake

Ny salted chocolate caramel cheesecake

Smulweb imageSmulweb

Een decadente cheesecake voor de chocolade- en karamelliefhebbers. Deze chocolate caramel cheesecake heeft een knapperige koekbodem, een rijke chocoladevulling en is bedekt met zoete gezouten karamel.

120 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 397 g Gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ny salted chocolate caramel cheesecake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg op de bodem van de springvorm een royaal vel bakpapier, zet de rand erop en sluit de vorm.
  2. Smelt in een steelpan de boter. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Schep de kruimelmassa op de bodem van de springvorm en strijk en druk met de bolle kant van een lepel tot een gladde laag. Zet de vorm in de koelkast.
  3. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan met heet water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem de gesmolten chocola en laat 5 minuten afkoelen.
  4. Klop intussen in de keukenmachine de roomkaas met de crème fraîche en de suiker romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Spatel de gesmolten chocolade door het room-kaasmengsel en schenk het op de koekbodem.
  5. Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven in 1 uur gaar, tot de bovenkant stevig voelt. Laat de taart in de vorm afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Schep de karamel uit het blik in een kom en roer glad. Verwijder de vorm van de cheesecake. Strijk de karamel met een breed mes over de cheesecake. Bestrooi de bovenkant met zeezout en snijd de taart in mooie punten. Laat de taart nog een uurtje in de koelkast staan, zodat de taart intenser wordt en de bodem knapperiger.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Caramel Taart Cheesecake