Druivenjam

Druivenjam

Smulweb imageSmulweb

Zin in een heerlijke en authentieke druivenjam? Combineer de sap van druiven, citroenen en geleisuiker. Kook het geheel tot de juiste consistentie en laat tijm of rozemarijn toe als finishing touch. Maakt tot wel 4-5 potten.

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Druivenjam op tafel.

  1. Haal de druiven door de sapcentrifuge.
  2. Maak 4-5 potten schoon in de vaatwasser of met heet sodawater en zet ze omgekeerd op een schone theedoek.
  3. Gebruik per 3/4 l sap het sap van 1/2 citroen en 1 kg geleisuiker. Breng het sap met de suiker aan de kook gedurende 7 minuten.
  4. Afschuimen en de potten vullen.
  5. Zet die 10 minuten ondersteboven.
  6. Eventueel tijm of rozemarijn mee laten trekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kruiden Druiven