Romana  romeinse sla

Romana romeinse sla

Smulweb imageSmulweb

Sla bakken? Jazeker! Romana sla in dit geval. Met spek, knoflook en tomatenpuree. Saladedressing erover en je waant je in een Italiaanse keuken. Mangia bene!

10 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romana romeinse sla op tafel.

  1. Snijd de krop sla in 4 parten en maak deze goed schoon zonder de bladen eraf te halen.
  2. Snijd de knoflook in zeer dunne plakjes.
  3. Neem een grote bakpan en bak de spekblokjes tot ze gaar maar nog wel zacht zijn (glanzen ze). Voeg dan de knoflook en de tomatenpuree toe en bak deze heel even mee.
  4. Maak ondertussen in een kommetje de dressing klaar (goed door kloppen).
  5. Haal de spekblokjes uit de pan, maar laat het vet achter. Bak hierin de parten sla op hoog(!) vuur, op de 2 gesneden kanten, ruim een minuut.
  6. Leg de parten sla op borden (2 parten per persoon per bord), giet de dressing eroverheen, strooi de spekjes er overheen en voeg een klein beetje zwarte peper toe naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Sla