Italiaanse chocoladetaart met limoncello

Italiaanse chocoladetaart met limoncello

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Italiaanse chocoladetaart met limoncello, de bodem is gemaakt van koekjes gedrenkt in limoncello en de vulling is een rijke combinatie van chocolade, crème fraîche en suiker. Laat de taart 4 uur opstijven in de koelkast en serveer.

120 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 250 g roomboterkoek
  • 50 ml Limoncello

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Italiaanse chocoladetaart met limoncello op tafel.

  1. Smelt de boter. Verkruimel de koekjes en meng de kruimels met de gesmolten boter. Schenk de limoncello erbij en meng alles tot een kruimelig deeg.
  2. Vet de taartvorm in met een beetje boter en druk de koekkruimels er stevig in, zodat ze een mooie bodem vormen.
  3. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer de crème fraîche en de suiker door de gesmolten chocolade. Giet het chocolademengsel op de koekkruimels.
  4. Dek de taart af en zet hem ongeveer 4 uur in de koelkast om op te stijven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Chocolade taart