Portugees bacalhau a bras

Portugees bacalhau a bras

Smulweb imageSmulweb

Portugees bacalhau a bras met gezouten kabeljauwsnippers, aardappelrasp, peterselie en ei. Geserveerd met zwarte olijven. Het gerecht wordt gemaakt in een ruime pan waarbij de vis in olijfolie gebakken wordt met ui, knoflook en laurierblad. Tot slot wordt het af gegarneerd en bedekt met peterselie.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Portugees bacalhau a bras op tafel.

  1. Gebruik bij voorkeur een bakje gedroogde kabeljauwsnippers en week de vis eerst een paar keer in schoon water zodat het overtollige zout verliest.
  2. Verhit olijfolie in een ruime pan en fruit daarin de gesneden ui en gehakte knoflook met wat (witte) peper en eventueel een laurierblad. Voeg de kabeljauw toe wanneer de ui zacht begint te worden en bak het geheel even verder.
  3. Voeg aardappelrasp of chips en flink wat peterselie toe. Klop de eieren los en voeg deze gekruid met wat peper en zout toe aan de pan met vis. Hussel alles goed door elkaar.
  4. Bak op een laag vuurtje, goed roerend(!), tot het eimengsel door de vis gaar gebakken is. Breng indien gewenst op smaak met extra zout en/of peper.
  5. Serveer de kabeljauw gegarneerd met zwarte olijven en bedekt met peterselie.
eet smakelijk