Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Tarte tatin van peer op tafel.
- Snijd de boter in dunne plakken. Schil en halveer de peren en verwijder het klokhuis.
- Smelt de boter in een ovenvaste koekenpan met een dikke bodem, strooi de suiker in de pan en leg hierop de peren met de bolle kant naar beneden. Strooi de kaneel en de kummel over de peren en giet de rum in de klokhuisholten van de peren. Laat het geheel op laag vuur karameliseren. Dit kan wel 30 minuten duren voordat de suiker begint te karameliseren omdat de peren eerst hun vocht verliezen.
- Bereid ondertussen het deeg. Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot de grootte van de koekenpan. Gebruik een groot bord om een ronde vorm uit te snijden.
- Wanneer het vocht grotendeels is verdampt en de suiker is gekarameliseerd, haal de pan van het vuur en leg het deeg over de peren. Duw de rand van het deeg tussen de rand van de pan en de peren. Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk hiermee het deeg.
- Bak de tarte tatin in het midden van een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 20 à 30 minuten totdat het goudgeel en gaar is.
- Wanneer de tarte tatin klaar is, draai de taart met behulp van een groot bord om en serveer.