Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto

Smulweb imageSmulweb

Perentaart met amaretto en stukjes amaretti koekjes. De taart heeft een heerlijke smeuïge en luchtige textuur en is perfect voor bij een gezellige koffieochtend. De smeuïge peer, de krokante koekjes en de amandelen geven een verfijnde smaak aan de taart. Een heerlijke traktatie om te maken voor familie en vrienden.

45 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Amaretti
  • 20 g Amaretto

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Mijn allerlekkerste perentaart met amaretto op tafel.

  1. Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snijd de peren in plakjes. Meng het citroensap en de helft van de amaretto over de peren.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen in met boter en bestuif met wat bloem.
  3. Doe de amarettini in een diepvrieszak (houd er een paar achter voor versiering) en druk de amarettini in stukjes (niet al te fijn!).
  4. Mix de boter, suiker en zout tot het een lichtgele crèmemassa wordt. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel of bloem en de bakpoeder.
  5. Meng met een spatel het bakmeel door het deeg tot het is opgenomen. Niet kloppen, anders wordt de koek te stevig.
  6. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) of 160 graden hetelucht. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en verdeel daarover stukjes amarettini.
  7. Sprenkel de overgebleven amaretto erover. Verdeel de plakjes peer dakpansgewijs over de taart. Strooi het amandelschaafsel over de peren en versier met een paar amarettini.
  8. Zet de taart op de onderste richel van de oven en bak de taart 50-60 minuten tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft. Let op: als peer uit pot of blik wordt gebruikt, kan de suiker verminderd worden tot 85 gram.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart