Charmilla basis

Charmilla basis

Smulweb imageSmulweb

Maak jouw eigen charmilla basis op basis van tomaat, ui, knoflook en kruiden. Gebruik deze basis voor onder andere couscousgerechten en tajines en laat jouw smaakpapillen tot rust komen in de Marokkaanse keuken.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2.5 tl Ras el Hanout
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Charmilla basis op tafel.

  1. Breng water aan de kook en giet dit over de tomaten. Laat deze 5-7 minuten weken.
  2. Snijd de uien klein en pers de knoflook uit. Giet zonnebloemolie in de bakpan en doe de uien en knoflook hierin. Roerbak even op hoog vuur en laat daarna 20 minuten sudderen.
  3. Haal het vel van de tomaten af. Verwijder de kern (pitjes etc.) zodat alleen het vruchtvlees overblijft. Doe de tomaten in een bak en voeg de 3 blikjes tomatenpuree toe.
  4. Snijd de koriander en peterselie fijn en voeg daar de ras el hanout en wat zout aan toe.
  5. Doe de tomaten bij de uien in de pan en roerbak dit mee. Voeg na 5 minuten het kruidenmengsel toe en laat het geheel nog 20 minuten sudderen op een laag vuur, intussen wel doorroeren.
  6. Eetsmakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Marokkaans