Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuurkoolschotel op tafel.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en schil en snijd de appels in blokjes. Verwarm de oven voor op 180C.
- Kook de aardappels gaar en maak er met zout, peper, nootmuskaat, melk en een klontje boter een smeuïge aardappel-puree van.
- Kook de zuurkool (evt. een keer afspoelen).
- Bak de spekjes uit, voeg het gehakt en de ui toe en bak alles lekker bruin.
- Voeg het zakje stroganofsaus toe (evt. met water). Breng het gehaktmengsel op smaak.
- Doe het gehaktmengsel onderin een ovenschaal. Leg daarop de goed uitgelekte zuurkool, vervolgens de appelblokjes en de aardappelpuree.
- Bestrooi het geheel met geraspte kaas en paneermeel.
- Bak de ovenschotel nog ca. 20-30 minuten in de voorverwarmde oven voor een krokant korstje.