Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Smulweb imageSmulweb

Een ovenschotel die je altijd kan eten: de zuurkoolschotel. Met gehakt, spekjes, ui en appelblokjes. En als klap op de vuurpijl: de aardappelpuree bovenop met paneermeel en geraspte kaas. Even in de oven en smullen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Zuurkoolschotel op tafel.

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en schil en snijd de appels in blokjes. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Kook de aardappels gaar en maak er met zout, peper, nootmuskaat, melk en een klontje boter een smeuïge aardappel-puree van.
  3. Kook de zuurkool (evt. een keer afspoelen).
  4. Bak de spekjes uit, voeg het gehakt en de ui toe en bak alles lekker bruin.
  5. Voeg het zakje stroganofsaus toe (evt. met water). Breng het gehaktmengsel op smaak.
  6. Doe het gehaktmengsel onderin een ovenschaal. Leg daarop de goed uitgelekte zuurkool, vervolgens de appelblokjes en de aardappelpuree.
  7. Bestrooi het geheel met geraspte kaas en paneermeel.
  8. Bak de ovenschotel nog ca. 20-30 minuten in de voorverwarmde oven voor een krokant korstje.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel