Herfst verse rode kool maar deze is bijzonder lekker

Herfst verse rode kool maar deze is bijzonder lekker

Smulweb imageSmulweb

Deze bijzonder lekkere herfst verse rode kool is onovertreffelijk! Reepjes rode kool in combinatie met ui, laurierblad, kruidnagel, appelblokjes, wat suiker en azijn, zachtjes gekookt in een pan. Na 2 uur is het resultaat ongekend lekker!

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 2 el Water
  • 2 el Bosbessen Jam

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Herfst verse rode kool maar deze is bijzonder lekker op tafel.

  1. Neem de rode kool en verwijder de buitenste bladeren. Was de rest en deel het in vier parten. Verwijder de kern en gooi deze weg. Snij de rest heel fijn in dunne repen.
  2. Snipper de ui en schil en snipper de appels. Smelt boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de koolrepen toe, samen met de appelblokjes, laurierblad, kruidnagels, zout, suiker naar smaak, azijn, de jam en witte wijn. Laat dit 30 minuten pruttelen.
  3. Voeg bloem met 2 el water toe en bind het. Laat dan nog anderhalf uur rustig pruttelen/stoven.
  4. Proef en breng op smaak met extra suiker, zout en azijn naar wens. Serveer het bijgerecht direct en vries de rest in voor later gebruik. Geniet van de heerlijke smaken!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Rode kool