- 2 el Water
- 2 el Bosbessen Jam
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Herfst verse rode kool maar deze is bijzonder lekker op tafel.
- Neem de rode kool en verwijder de buitenste bladeren. Was de rest en deel het in vier parten. Verwijder de kern en gooi deze weg. Snij de rest heel fijn in dunne repen.
- Snipper de ui en schil en snipper de appels. Smelt boter in een pan en bak de ui glazig. Voeg de koolrepen toe, samen met de appelblokjes, laurierblad, kruidnagels, zout, suiker naar smaak, azijn, de jam en witte wijn. Laat dit 30 minuten pruttelen.
- Voeg bloem met 2 el water toe en bind het. Laat dan nog anderhalf uur rustig pruttelen/stoven.
- Proef en breng op smaak met extra suiker, zout en azijn naar wens. Serveer het bijgerecht direct en vries de rest in voor later gebruik. Geniet van de heerlijke smaken!