Bramen cheesecake

Bramen cheesecake

Smulweb imageSmulweb

De Bramen cheesecake is een heerlijk toetje. Met een krokante Bastogne bodem en een smeuïge en zachte vulling doet het iedereen versteld staan! Perfect voor elke gelegenheid.

120 min bereiden

dessert

10 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 g Bramen diepvries
  • 3 el Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bramen cheesecake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje en verkruimel ondertussen de Bastogne koeken in een foodprocessor. Giet de kruimels bij de boter en roer goed door. Stort dit uit op de bodem van de springvorm en druk de bodem goed aan met de spatel (of de bolle kant van een lepel). Stop de springvorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven.
  3. Klop in een grote kom de roomkaas met de suiker en het bloem. Klop dit 2-3 minuten door met een handmixer, zodat je een zachte, homogene massa hebt.
  4. Voeg de eieren, slagroom en de vanille essence toe, en mix nogmaals 1 minuut om alles goed te mengen. Mix als laatste de bramen erdoor.
  5. Giet de vulling bovenop de kruimelbodem en bak gedurende 15 minuten op 175 graden / 160 hete lucht. Verlaag hierna de oventemperatuur naar 120 graden / 110 hete lucht, en bak de taart af in 90 minuten.
  6. Haal de taart uit de oven en laat minstens 30 minuten afkoelen. Stop daarna in de koelkast om nóg verder te laten afkoelen. Bewaar de taart in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Bramen Taart Cheesecake