Marokkaans gekruide wortel kikkererwt salade met munt

Marokkaans gekruide wortel kikkererwt salade met munt

Smulweb imageSmulweb

Deze Marokkaans gekruide wortel kikkererwt salade met munt en feta is een must-try. Combineert perfect bij elke BBQ of grillgerecht. Laat de smaken minstens een uur marineren.

60 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Krenten
  • 60 ml Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Marokkaans gekruide wortel kikkererwt salade met munt op tafel.

  1. Breng in een kookpan gezouten water aan de kook.
  2. Zet de ingrediënten voor de salade en de dressing klaar. Salade: wortelen, kikkererwten, krenten, feta, bladpeterselie, muntblaadjes, maanzaadjes, amandelschaafsel, zout en peper. Dressing: gemberwortel, knoflook, komijn, paprikapoeder, djahé, kaneelpoeder, sinaasappelsap, limoensap.
  3. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een kleine kom en klop met een garde tot alles goed is vermengd. Zet het mengsel opzij.
  4. Voeg de wortelschijfjes toe aan het kokende water, doe het deksel op de pan en zet de kookwekker op 6 minuten. Proef of ze al goed zijn na 6 minuten en kook ze anders nog 1 à 2 minuten langer.
  5. Doe de wortels in een vergiet en laat ze uitlekken. Voeg ze daarna direct toe aan de dressing en meng goed door elkaar. Voeg sultana's en kikkererwten toe en schep om. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat alles minstens 1 uur marineren op kamertemperatuur of zet de schaal in de koelkast als je het pas de volgende dag wilt eten.
  6. Schep, vlak voor het opdienen, de fijngehakte peterselie, munt en maanzaadjes door de salade en spreid deze uit op een mooi groot serveerbord. Druppel nog wat extra olijfolie over de salade en verkruimel de feta erboven. Verdeel de geroosterde amandelschilfers over de salade en garneer met kleine muntblaadjes. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Marokkaans Salade Kruiden