Besbes (venkelsoep)

Besbes (venkelsoep)

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke venkelsoep met een subtiele smaak door de combinatie van venkel, appel en knoflook. De kaneelstokjes, komijn en koriander kruiden de soep perfect af. Serveer met stukjes venkel en gehakte walnoten en je hebt een heerlijk gerecht.

45 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Besbes (venkelsoep) op tafel.

  1. Maak de venkel schoon en schil de appels. Verwijder het klokhuis van de appels en maak de knoflook schoon. Snijd de venkel met de appel in stukken en bewaar het venkelgroen.
  2. Verhit olie in een ruime pan en fruit de venkel, appel en knoflook.
  3. Voeg kaneelstokje, komijn en koriander toe en blus af met water. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 50 minuten trekken.
  4. Verwijder het kaneelstokje en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde soep.
  5. Proef de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep met stukjes venkel en gehakte walnoten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep