Ovenschotel turkse kebab met tomaten-feta saus

Ovenschotel turkse kebab met tomaten-feta saus

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijk geurende ovenschotel met Turkse kebab is een echte aanrader. Kalfsvlees, kipfilet en kalkoen gemarineerd in kruiden, gebakken met groenten en dan bedekt met tomaten-fetasaus. Goudbruin gegratineerd in de oven en vervolgens afgemaakt met olijven en Turks brood. Bon appetit!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 0.3 el Maïzena

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel turkse kebab met tomaten-feta saus op tafel.

  1. Snijd kalfsvlees, kipfilet en kalkoen in reepjes. Snijd paprika in repen. Snipper uien en pers knoflook. Voeg olijfolie en kruiden toe en meng goed. Bedek de kom met folie en marineer minstens 2 uur in de koelkast.
  2. Verwarm olie in een wok en bak het vlees met de groenten tot ze gaar zijn.
  3. Doe de tomaten uit het blik in een schaal. Pureer ze kort met een staafmixer. Voeg kruiden, honing en peper en zout toe. Verwarm de tomatensaus niet.
  4. Meng een klein beetje melk met specerijen en maizena. Verwarm de rest van de melk, voeg verbrokkelde feta toe en laat smelten. Voeg geperste knoflook toe en breng op smaak met peper en zout. Laat de saus kort koken. Voeg fijngehakte peterselie toe.
  5. Schep het vlees, de tomatensaus en de kaassaus in een ovenschaal. Bak in een voorverwarmde heteluchtoven op 180°C gedurende 15 minuten, tot het goudbruin en gaar is. Haal de schaal uit de oven en zet op een dikke (snij)plank op tafel. Serveer met olijven en Turks brood. Smakelijk eten!
  6. :P
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vlees Sauzen Kebab