Zuid-franse bouillabaisse

Zuid-franse bouillabaisse

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Franse bouillabaisse is gemakkelijk te maken en smaakt alsof het rechtstreeks uit de zee komt. De combinatie van verschillende vissoorten, groenten en crème fraîche zorgt voor een perfecte smaaksensatie.

60 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode Poon
  • 2 g Tijm vers
  • 1500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zuid-franse bouillabaisse op tafel.

  1. Laat de rode ponen en de kabeljauw fileren of doe dit zelf, maar bewaar het 'afval' zoals koppen en graten. Snijd de visfilets in stukjes. Snijd de prei en de bosui in stukjes.
  2. Zet 1500 milliliter en 300 milliliter witte wijn op het vuur met het visafval, het takje tijm en het takje munt en laat dit circa 30 minuten op een laag vuur pruttelen (niet langer, dan wordt de smaak te sterk).
  3. Haal de bouillon van het vuur, zeef deze en gooi de inhoud van de zeef weg. Voeg aan de gezeefde bouillon de stukjes visfilet, prei en bosui toe. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 15 minuten koken.
  4. Kook in de tussentijd de mosselen en garnalen gedurende 5 minuten. Pel ze daarna.
  5. Voeg de gepelde mosselen en garnalen, de tomatenpuree, crème fraîche, zout, peper en knoflook toe aan de soep. Laat dit nog enkele minuten pruttelen totdat alles mooi gemengd is en het een smakelijk uitziend licht-oranje geheel is.
eet smakelijk