Worteltjestaart

Worteltjestaart

Smulweb imageSmulweb

Deze hartige taart met gehakt en groente heeft een speciale vulling, namelijk wortels. Samen met de kruidenroomkaas en room vormen ze een heerlijke smaakcombinatie. Een feestje in je mond!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Worteltjestaart op tafel.

  1. Als je bladerdeeg velletjes uit de diepvries gebruikt, laat dan 4 velletjes ontdooien.
  2. Schraap de worteltjes en snijd ze in plakjes of rasp ze grof. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd de helft in blokjes en de andere helft in ringen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes.
  3. Klop de eieren los met de kruidenroomkaas en room.
  4. Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg het bladerdeeg erin. Prik de bodem in met een vork.
  5. Verwarm de oven voor op 200-225°C (gasstand 5).
  6. Bak het spek langzaam in een koekenpan bruin en krokant.
  7. Voeg de wortel, ui, lente-ui en paprikastukjes toe en bak alles ca. 5 minuten zachtjes.
  8. Bak het gehakt in een andere koekenpan rul en roer het door het groentemengsel. Laat het mengsel afkoelen en verdeel het met een schuimspaan over de deegbodem.
  9. Verdeel de paprikaringen erover (evt. de spekjes ook bovenop i.p.v. door de vulling).
  10. Schenk het eimengsel over de taart en bak deze ca. 30-35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Worteltaart