- 100 g Hamschijf
- 1 Pastinaak
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Erwtensoep op tafel.
- Zet een pan op het vuur met 2,1 liter water. Breng spliterwten-rookspek-hamschijf/oer-hammetje-laurierblaadjes-3 peperkorrels-beetje zout met 2,1 liter water aan de kook.
- Draai daarna het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak af en leg de deksel schuin op de pan. Kook dit 40 minuten en blijf goed roeren (om de 10 min).
- Maak de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en pastinaak en snijd die in blokjes. Snijd het oer-hammetje/hamschijf in stukken. Voeg alle groentes en vlees toe aan de soep. Kook dit 45 minuten met de deksel schuin op de pan en blijf af en toe goed roeren.
- Voeg de rookworst in zijn geheel toe en kook dit nog 15 minuten. Haal de rookworst uit de soep en snijd in dunne ronde plakjes. Knip ongeveer 4 eetlepels selderij kruiden en voeg de rookworst en kruiden toe aan de soep.
- Kruid de soep nog wat met peper en zout en laat dit nog 5 minuten koken. Haal pas voor het serveren de laurierblaadjes eruit en blijf goed roeren als je het even laat staan om een bruine bodem te voorkomen.
- Eet smakelijk!