Erwtensoep

Erwtensoep

Smulweb imageSmulweb

Erwtensoep volgens traditioneel Hollands recept. Stapsgewijs met eenvoudige instructies. Met de heerlijke smaak van spliterwten, rookspek, hamschijf en rookworst. Perfect voor koude dagen!

120 min bereiden

soep

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Hamschijf
  • 1 Pastinaak

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Erwtensoep op tafel.

  1. Zet een pan op het vuur met 2,1 liter water. Breng spliterwten-rookspek-hamschijf/oer-hammetje-laurierblaadjes-3 peperkorrels-beetje zout met 2,1 liter water aan de kook.
  2. Draai daarna het vuur laag, schep het schuim van het oppervlak af en leg de deksel schuin op de pan. Kook dit 40 minuten en blijf goed roeren (om de 10 min).
  3. Maak de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, aardappels en pastinaak en snijd die in blokjes. Snijd het oer-hammetje/hamschijf in stukken. Voeg alle groentes en vlees toe aan de soep. Kook dit 45 minuten met de deksel schuin op de pan en blijf af en toe goed roeren.
  4. Voeg de rookworst in zijn geheel toe en kook dit nog 15 minuten. Haal de rookworst uit de soep en snijd in dunne ronde plakjes. Knip ongeveer 4 eetlepels selderij kruiden en voeg de rookworst en kruiden toe aan de soep.
  5. Kruid de soep nog wat met peper en zout en laat dit nog 5 minuten koken. Haal pas voor het serveren de laurierblaadjes eruit en blijf goed roeren als je het even laat staan om een bruine bodem te voorkomen.
  6. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep