Ovenschotel brussels witlof met romige zalm en dille

Ovenschotel brussels witlof met romige zalm en dille

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel van brussels witlof met romige zalm en dille. De zalm is gedrenkt in slagroom met knoflook, zout en peper, en vervolgens met in dobbelstenen gesneden. Na 15 minuten bakken, wordt de zalm over de lof gegoten. Nog 15 minuten bakken en klaar om op te scheppen en te genieten!

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel brussels witlof met romige zalm en dille op tafel.

  1. Hetelucht oven voorverwarmen op 180 graden (gas 200 graden).
  2. Lof wassen, halveren en in een glazen ovenschaal leggen. Olijfolie erover sprenkelen en dan 15 minuten bakken.
  3. Ondertussen zalmfilets wassen, droogdeppen met keukenpapier en in dobbelstenen van 2 cm snijden.
  4. Slagroom met knoflook, fijngehakte dille, zout en peper vermengen. Blokjes zalm erin stoppen en doorroeren.
  5. Nadat de lof 15 minuten gegaard is, dit mengsel met de zalm eroverheen gieten. Nogmaals 15 minuten bakken tot de zalm bruin wordt en gaar is.
  6. Schaal op tafel zetten op een onderzetter. Opscheppen op 2 voorverwarmde borden en smullen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Kruiden Witlof