Poolse augurkensoep

Poolse augurkensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Poolse augurkensoep is een bijzondere combinatie van verse groenten, krokante augurken en smeuïge aardappelen. Voeg daar nog een vleugje dille aan toe en je hebt het ideale recept voor een koude dag.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Poolse augurkensoep op tafel.

  1. Verhit olie in een soeppan. Fruit de ui ongeveer 5 minuten.
  2. Voeg dan de blokjes aardappel, wortel en prei toe en bak nog een paar minuten. Schenk de wijn erover en laat een paar minuten op hoog vuur grotendeels verdampen.
  3. Voeg de augurkenblokjes, de groentebouillon, het augurkennat en de pasta toe, en kook ongeveer tien minuten.
  4. Maak van de maïzena en de koude melk een papje, en voeg al roerende toe aan de soep, om hem te binden.
  5. Roer dan 2/3 van de gehakte dille erdoor, en gebruik de rest voor garnering.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep