Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Smulweb imageSmulweb

Met deze zoete aardappelsoep heb je binnen no-time een gevuld soepkommetje op tafel staan. Heerlijk voor de koudere dagen!

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Zoete aardappelsoep op tafel.

  1. Was alles en maak de wortel schoon. Schil de bataat (zoete aardappel) en pel de knoflook.
  2. Zet de pan op middelhoog vuur en laat de boter smelten.
  3. Snijd de ui en knoflook in grove stukken en bak ze zachtjes. Knip de snijbonen grof boven de pan en snijd de wortels in stukken en voeg ze ook toe. Roer af en toe.
  4. Snijd de bataat in stukken en voeg toe aan de pan. Voeg 1 theelepel zout toe en roer goed door. Laat even bakken.
  5. Voeg water toe totdat het net onder staat en een flinke theelepel rozemarijn. Roer goed en breng aan de kook.
  6. Kook tot de bataat gaar is en pureer de soep goed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep