Griekse burger (suzuki) dip en wrap

Griekse burger (suzuki) dip en wrap

Smulweb imageSmulweb

De Griekse burger gemaakt van gehakt, ui, kruiden en specerijen. Lekker op een wrap of pitabroodje, met de zelfgemaakte dipsaus en plakjes verse tomaat. Om het af te maken bereid je alles op de barbecue voor extra smaak. Ideaal als snelle hap!

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 el Zure room
  • 1 el Jumbo Dille Vers 15g

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Griekse burger (suzuki) dip en wrap op tafel.

  1. Doe ui, kruiden en specerijen in een kom, voeg gehakt toe en meng het goed door elkaar. Maak er een platte bal van en deel die in vieren. Maak van elk deel een burger.
  2. Neem een grillplaat, smeer de plaat dun in met olie, leg de burgers erop en bak om en om bruin. Nog lekkerder is het om ze vers te bereiden op de barbecue vanwege de houtskoolsmaak.
  3. Maak de dipsaus door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. De dip is geen Tzatziki, maar lijkt er wel veel op. Tzatziki is gemaakt met Grieks/Turkse yoghurt. Zet de schaal dan even een uurtje in de koelkast.
  4. Maak wraps/pitabroodjes even warm (grillplaat of barbecue), leg de burger erin, doe er royaal dipsaus op en garneer af met plakjes gesneden verse tros tomaat.
  5. Heel erg lekker en in Griekenland, in een papiertje gewikkeld, op straat overal te koop als snelle hap.
  6. :P
eet smakelijk

Meer zoals dit

Wraps