Indische pasteitjes

Indische pasteitjes

Smulweb imageSmulweb

Mini pasteitjes met een vulling van gehakt en hardgekookte eieren, heerlijk als snack of bijgerecht bij een rijsttafel. Met een vleugje citroensap, kokosmelk en een mix van kruiden krijgt de vulling een indrukwekkende smaak. Bak de halve maantjes lichtbruin in niet te hete olie.

45 min bereiden

tussengerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 75 ml Water
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Indische pasteitjes op tafel.

  1. Maak het deeg klaar en rol het uit tot hele dunne plakken. Snijd hier rondjes uit ter grootte van een schotel.
  2. Vul de rondjes met onderstaande vulling door één helft enigszins te bedekken en de andere helft hieroverheen te vouwen. Knijp de randen goed samen.
  3. Bak de halve maantjes lichtbruin in niet te hete olie.
  4. Maal alle kruiden en de lombok heel fijn of stamp ze. Fruit ze in 2 à 3 eetlepels olie. Voeg vervolgens het gehakt toe en roerbak tot het goed los is. Voeg dan de kokosmelk toe en laat sudderen. Breng op smaak met zout en citroensap. Het gerecht moet droog zijn. Voeg als laatste de so-un toe en vermeng voorzichtig.
  5. Snijd de hardgekookte eieren in plakjes en voeg er 1 per pasteitje aan toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Pasteitjes