Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Mosselen in bier op tafel.
- Spoel alle mosselen af onder de koude kraan en gooi de kapotte mosselen weg. Gooi ook de mosselen weg die open blijven wanneer je ze onder de kraan houdt.
- Pak een mosselpan of grote pan en schenk hier het bier in. Snijd de groenten in stukken en voeg deze samen met de helft van de kruiden toe aan de pan. Voeg nu ook de helft van de mosselen toe aan de pan. Als je nog ruimte over hebt voeg je de rest van de groenten en kruiden en de andere helft van de mosselen toe. Anders kun je ze in twee delen bereiden.
- Zet de pan met mosselen op middelhoog vuur en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai nu het vuur lager. Laat de mosselen ongeveer 5 minuten koken, terwijl je de pan af en toe flink schudt. De mosselen zijn klaar als ze zo goed als allemaal open zijn.
- Serveer je mosselen in bier direct. Gooi de mosselen weg die niet open zijn gegaan.