Pruimentaart met meringue

Pruimentaart met meringue

Smulweb imageSmulweb

Een zomerse taart die niet kan mislukken! Een fluweelzachte bodem met zoete, sappige pruimen en een verrassende laag meringue die het helemaal afmaakt. Perfect voor bij de koffie of thee.

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Pruimentaart met meringue op tafel.

  1. Halveer de pruimen en verwijder de pitten.
  2. Splits twee van de eieren.
  3. Zeef het zelfrijzendbakmeel en de maïzena.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Vet de springvorm in en bestuif (m.n. buitenrand) met bloem.
  6. Meng de boter en 125 gram suiker met twee eierdooiers en één heel ei met een mixer.
  7. Meng de bloem en maïzena erdoor. Als alles goed gemengd is kan de melk erbij en nogmaals goed mixen.
  8. Schep het deeg in de vorm en leg hierop de gehalveerde pruimen met de bolle zijde naar beneden.
  9. Bak de bodem in het midden van de oven in ca 40 minuten gaar.
  10. Klop het eiwit stijf totdat er zich zachte pieken gaan vormen (als je de mixer eruit haalt, blijft een piek omhoog staan).
  11. Voeg onder voortdurend kloppen beetje bij beetje de rest van de suiker (100 gram) toe.
  12. Verwijder de rand van de springvorm en spuit het eiwitmengsel met een spuitzak over de taart.
  13. Zet nog ca 10 minuten terug in de oven tot het eiwit een mooi goudgeel laagje heeft.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Taart Meringue Pruimentaart