Caramel shortcake

Caramel shortcake

Smulweb imageSmulweb

Bereid een karameltaart en je zit gebakken! Een smeuïge karamelvulling op een kruimelige koekbodem, waar bovenop een laag chocolade ligt. Het smelt in je mond! Ideaal om te delen met vrienden en familie. Volg onze stap-voor-stap-instructies en bak deze taart in 4️⃣ simpele stappen 🔥😍🍰.

60 min bereiden

ontbijt

16 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 397 g Gecondenseerde melk

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Caramel shortcake op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de boter, suiker en zout romig. Voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeeltes toe en mix tot al het meel goed is opgenomen. Bekleed een ingevette bakvorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en bak deze in 20 minuten gaar.
  3. Smelt de boter in een pannetje. Voeg de melk en de suiker toe. Blijf roeren op een laag vuur tot alle suiker is opgelost. Zet het vuur hoger en blijf kloppen met een garde. Breng dit mengsel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken terwijl je blijft roeren. De karamel vulling is klaar als deze genoeg is ingedikt. Giet de vulling op de afgekoelde koekbodem en verspreid het met een spatel gelijkmatig in de vorm. Zet het in de koelkast om af te koelen.
  4. Smelt de chocolade au bain marie. Haal de kom van het pannetje water zodra alle chocolade is afgekoeld. Laat het even iets afkoelen. Doe de witte chocolade ondertussen in een wegwerpspuitzakje, leg deze in de magnetron en smelt hierin de chocolade. Giet de melkchocolade in de vorm en verspreid het egaal over de caramel. Knip het puntje van het spuitzakje eraf en spuit lijnen van links naar rechts over de bodem. Trek met een mes of prikker van boven naar beneden door de laag chocolade om het patroon van de taart te maken. Zet de taart in de koelkast zodat de chocolade laag kan harden.
  5. Haal de taart uit de koelkast en smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake