De allerlekkerste gewokte hollandse zeeuwse mosselen

De allerlekkerste gewokte hollandse zeeuwse mosselen

Smulweb imageSmulweb

De allerlekkerste gewokte Hollandse Zeeuwse mosselen met groenten. Roerbakken in olijfolie, knoflook en versgemalen zwarte peper maken de mosselen echt lekker. Blussen met witte wijn legt de smaak er bovenop. Lekker met knofloof-, whiskycocktail- of zoetzure-saus en vers knapperig brood. Mmmm smullen!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke De allerlekkerste gewokte hollandse zeeuwse mosselen op tafel.

  1. Doe olijfolie royaal in de wok. Voeg knoflook en vers gemalen zwarte peper toe. Verhit op hoog vuur.
  2. Doe de helft van de groente erin en roerbak 3 minuten.
  3. Voeg de gewassen mosselen toe. Als ze dicht zijn dan zijn ze levend en goed. Slechte mosselen gooi je weg. Roerbak 2 minuten totdat alle mosselen open staan.
  4. Blus af met witte wijn. Roerbak 2 minuten door totdat de wijn verdampt is en de groenten en mosselen lekker ruiken en de mosselen wijd open staan.
  5. Serveer warm op een diep bord. Lekker met knoflooksaus, whisky-cocktailsaus en zoetzure saus. Eet er vers knapperig brood bij of verse frietjes. Mmmm smullen!
eet smakelijk