Kue lapis

Kue lapis

Smulweb imageSmulweb

Kue lapis is een kleurrijke Indonesische snack bestaande uit lagen van gestoomde kleefrijstdeeg. Je maakt deze zoete lekkernij in een traditionele rijststoompan. Dit recept is een kleurrijke traktatie en makkelijk glutenvrij te maken

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 950 g santen
  • 3 Pandanblad
  • 15 g Dr. oetker kleurstof

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kue lapis op tafel.

  1. Doe de santen in een pannetje samen met het pandanblad en breng aan de kook. Zorg ervoor dat de santen niet gaat schiften, dus hou het vuur in de gaten. Zet het vuur uit als de santen kookt. Meng ondertussen het rijstemeel, de maizena en de suiker in een kom.
  2. Voeg hier beetje bij beetje de santen aan toe, terwijl je goed roert. Als het beslag goed is gemengd, verdeel het dan in drie delen. Laat 1 deel wit en doe in de andere twee een paar druppels kleurstof in verschillende kleuren (bijv. groen en rood).
  3. Vet een ronde bakvorm in met olie. De bakvorm moet in een grote rijststoompan passen. Doe als eerste een gekleurd laagje in de bakvorm, stoom een paar minuten tot het is gestold en schenk dan een ander gekleurd laagje in de vorm. Herhaal deze stappen tot al het beslag op is.
  4. Laat daarna de koek in zijn geheel nog 30 minuten stomen. Wacht tot de kue lapis helemaal is afgekoeld voordat je hem in stukken snijdt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Indonesisch