Chilli chicken

Chilli chicken

Smulweb imageSmulweb

Lekkere Chilli Chicken maken? Marineer de kip in bloem en kruiden, bak daarna de kip en meng vervolgens met chilipeper, sojasaus en azijn. Voeg uien, paprika en knoflook toe en laat sudderen. Serveer in een schaal en garneer met fijngesneden groene pepers.

25 min bereiden

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Chilipoeder
  • 3 groene chili
  • 4 el Koolzaadolie

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Chilli chicken op tafel.

  1. Dop de kippendijen droog met een stuk keukenrol. Bestrooi vervolgens de kip met bloem, maïzena, zout en peper en meng alles goed door elkaar. Laat het mengsel vervolgens 5 minuten staan.
  2. Verhit ondertussen 3 el olie in een pan totdat het gaat roken. Voeg de kip toe en bak deze totdat de kip wit is aan de buitenkant, dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Haal de kip uit de pan en leg deze op een stuk keukenrol.
  3. Voeg in dezelfde pan 1 el olie toe en bak op hoog vuur de knoflook en gember gedurende twee minuten. Voeg vervolgens de uien toe en bak deze totdat ze zacht en doorschijnend zijn (maar niet bruin).
  4. Voeg vervolgens de chilipepers, kip, sojasaus, zout en rode chilipoeder toe aan de pan en bak de kip gaar op hoog vuur gedurende ongeveer 8-10 minuten. Voeg daarna de paprika toe.
  5. Zet het vuur uit en voeg azijn toe aan het mengsel.
  6. Schep de kip eventueel in een schaal en garneer deze met een paar groene chilipepers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden