Zuppa di pomodoro  een heerlijke tomatensoep van zongerijpte tomaten

Zuppa di pomodoro een heerlijke tomatensoep van zongerijpte tomaten

Smulweb imageSmulweb

Zuppa di pomodoro, een heerlijke tomatensoep van zongerijpte tomaten. Een klassiek Italiaans gerecht dat smaakt alsof het in Rome in een klein restaurant is bereid.

25 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zuppa di pomodoro een heerlijke tomatensoep van zongerijpte tomaten op tafel.

  1. Ontvel de tomaten (inkruisen bij de steelaanzet, kokend water erover, even laten staan en dan ontvellen maar!) en snijd de ontvelde tomaten in stukken.
  2. Maak de prei schoon en snijd deze in stukjes. Schil de worteltjes en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  3. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de worteltjes, ui en knoflook aan tot het gaat geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
  4. Voeg dan de prei en de tomaten toe en doe ongeveer 1 liter water erbij (Plm. 2 vingers boven de groenten!) en de bouillontabletten. Breng de soep aan de kook en laat de soep op een lage warmtebron plm. 1 uur zachtjes koken.
  5. Haal de staafmixer erdoor en geniet van de heerlijke soep!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Groente Tomatensoep