Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Zuppa di pomodoro een heerlijke tomatensoep van zongerijpte tomaten op tafel.
- Ontvel de tomaten (inkruisen bij de steelaanzet, kokend water erover, even laten staan en dan ontvellen maar!) en snijd de ontvelde tomaten in stukken.
- Maak de prei schoon en snijd deze in stukjes. Schil de worteltjes en snijd in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de worteltjes, ui en knoflook aan tot het gaat geuren. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Voeg dan de prei en de tomaten toe en doe ongeveer 1 liter water erbij (Plm. 2 vingers boven de groenten!) en de bouillontabletten. Breng de soep aan de kook en laat de soep op een lage warmtebron plm. 1 uur zachtjes koken.
- Haal de staafmixer erdoor en geniet van de heerlijke soep!