Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas

Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas. Dunne plakken courgette, tomatensaus en tijmblaadjes, afgewisseld met lasagnebladen. De geitenkaas maakt dit gerecht af. Bak in 40 minuten gaar.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vegetarische lasagne met courgette en geitenkaas op tafel.

  1. Bereid de tomatensaus en de bechamelsaus. Schaaf de courgette in dunne plakken, dit gaat gemakkelijk met een kaasschaaf.
  2. Snijd de bosui in dunne ringetjes en rasp de paprika grof. Roer samen met het gerookte paprikapoeder en de tijmblaadjes door de tomatensaus.
  3. Vet de ovenschaal in met wat olie en verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bodem met een dun laagje tomatensaus en leg hierop de eerste 3 lasagne bladen.
  4. Bedek de lasagne bladen met 1/3 van de overgebleven saus en verdeel hierover weer 1/3 van de dunne plakjes courgette. Bedek de courgette met 1/3 van de bechamelsaus en 1/3 van de geitenkaas en eindig met de lasagne bladen.
  5. Herhaal stap 4 nog 2 keer (eindig uiteraard nu niet met lasagne bladen), maar bestrooi de bovenkant van de lasagne met wat verse tijmblaadjes. Bak de lasagne in 40 minuten gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Courgette Vegetarisch