Gefrituurde kruidige stukjes kabeljauwschelvis

Gefrituurde kruidige stukjes kabeljauwschelvis

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk kruidig gerecht van gefrituurde stukjes kabeljauwschelvis. Maak een luchtig beslag en frituur de stukjes in arachideolie. Serveer met partjes citroen voor een frisse smaak. Een gegarandeerd succes bij iedereen!

15 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 120 g Maismeel voor polenta
  • 150 ml Bokbier
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gefrituurde kruidige stukjes kabeljauwschelvis op tafel.

  1. Was de visfilets en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze in blokken.
  2. Maak beslag door alle ingrediënten door elkaar te mengen. Proef of het lekker en kruidig genoeg is. Laat het even staan, want dan wordt het lekker luchtig.
  3. Verwarm een pan met arachideolie (zonnebloemolie kan ook) tot 175 graden. Test met een korstje brood.
  4. Haal de stukjes vis door het beslag en frituur ze in een minuut of 7 goudbruin. Niet laten verbranden.
  5. Leg de gefrituurde vis op een schaal bedekt met keukenpapier en laat uitlekken. Serveer ze met partjes citroen voor een lekker frisse smaak.
eet smakelijk