Spaghetti carbonara met chorizo

Spaghetti carbonara met chorizo

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere spaghetti carbonara met chorizo. De heerlijke smaak van chorizo, de romigheid van room en de zilte smaak van Parmezaanse kaas en de licht nootachtige smaak van peterselie komen samen in deze klassieke Italiaanse pastamaaltijd. Dit gerecht is heel geschikt voor drukke dagen, omdat het in minder dan een half uur op tafel staat!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Spaghetti carbonara met chorizo op tafel.

  1. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar (zie gebruiksaanwijzing op het pak).
  2. Snijd de chorizo in blokjes.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  4. Klop de eieren met de slagroom los. Maak op smaak met peper en zout.
  5. Verhit de olie in de koekenpan.
  6. Bak hierin de chorizo 2 - 3 minuten. Voeg de ui en de knoflook toe en bak even mee. Laat afkoelen.
  7. Voeg het chorizo-ui-mengsel, de geraspte Parmezaanse kaas en de gehakte peterselie toe aan het eimengsel.
  8. Laat de beetgare spaghetti uitlekken in een vergiet. Doe snel weer terug in de pan.
  9. Roer het ei-chorizo-mengsel door de hete spaghetti. Goed door elkaar mengen.
  10. Kruiden met verse gemalen zwarte peper en eventueel nog wat zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Spaghetti carbonara