Verrassende griekse gyros aardappelschotel

Verrassende griekse gyros aardappelschotel

Smulweb imageSmulweb

Een verrassende Griekse gyros aardappelschotel uit de oven. Gebakken Gyrosvlees, aardappels, bonen met tomatensaus en heerlijk geurende oregano. Daarbovenop nog eens gebakken tomaten en ui en als laatste afgetopt met gratinkaas. Een zalige schotel uit de oven!

45 min bereiden

tussendoortje

3 personen

voedingswaarde onbekend

(8)

  • 500 g Lamsfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Verrassende griekse gyros aardappelschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snijd de ui fijn en de tomaten in schijfjes. Pel de teentjes knoflook en snijd deze fijn.
  3. Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bak het Gyrosvlees aan in een beetje olijfolie. Als het vlees bruin is, haal het uit de pan en fruit de ui en knoflook aan.
  4. Bak de tomaten even mee met de heerlijk geurende oregano.
  5. Verspreid het Gyrosvlees op de bodem van de ovenschaal en daar bovenop de schijfjes aardappel. Giet de pot bonen met tomatensaus eroverheen.
  6. Verdeel de gebakken tomaten en ui over het geheel. Strooi als laatste de gratinkaas over de schotel.
  7. Bak de schotel in een voorverwarmde oven gedurende 30 minuten totdat de kaas mooi goudbruin is geworden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Ovenschotel