Paprikash met varkensvlees

Paprikash met varkensvlees

Smulweb imageSmulweb

Een Hongaarse klassieker; paprikash. Zacht gestoofd varkensvlees in een saus van paprikapoeder, geserveerd met rijst. Heerlijk op een kille avond.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Tomatensap

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Paprikash met varkensvlees op tafel.

  1. Schil indien nodig en snijd alle groente in kleine stukken. Snijd het varkensvlees in blokjes. Bestrooi het vlees met zout en bloem.
  2. Braad het varkensvlees in 1 eetlepel olie op vrij hoog vuur tot er een mooie gouden kleur ontstaat. Schep het uit de pan en doe het in een braadpannetje.
  3. In dezelfde pan sauteer je alle groente (inclusief fijngemaakte knoflook) in de resterende olie tot de uien glazig zijn.
  4. Blus de groenten af met tomatensap. Voeg het vlees toe en de paprikapoeder. Braad het geheel op heel zacht vuur totdat het vlees helemaal uit elkaar valt. Dit duurt ongeveer anderhalf tot 2 uur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees