Overheerlijke sandwiches

Overheerlijke sandwiches

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept maak je de lekkerste sandwiches zelf! Maak een kuiltje in de bloem en giet de melk erin. Doe er de gist en 2 eierdooiers bij. Meng en kneed tot je een mooi glad en soepel deeg hebt. Bak de sandwiches af in de oven en geniet van dit overheerlijke broodje!

10 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Overheerlijke sandwiches op tafel.

  1. Maak een kuiltje in de bloem en giet de melk erin. Doe er de gist en 2 eierdooiers bij. Roer de melk eerst los met de eieren en gist en meng er daarna beetje bij beetje de bloem onder.
  2. Kneed de suiker, het zout en de boter eronder. Kneed net zolang tot je een mooi glad en soepel deeg hebt. Rol tot een bolletje, dek af met plasticfolie en een propere keukenhanddoek en laat 35 minuten rusten.
  3. Sla de lucht uit het deeg en verdeel in bolletjes van 55gr. Leg de bolletjes met de onderkant naar boven, dek af met plasticfolie en laat 10 minuten rusten.
  4. Duw uit elk bolletje de lucht en rol tot sandwiches. Vet de bakplaat in met een klontje boter en leg hierop de sandwiches. Dek af met plasticfolie en laat 60 minuten rijzen.
  5. Klop de overgebleven eierdooier los met wat water en bestrijk de sandwiches hiermee. Bak 8 à 10 minuten af in een voorverwarmde oven van 225 à 230°C.
  6. Laat de sandwiches afkoelen voordat je ze serveert. Geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Ei